fbpx

Bønnehus-satsning i Oase

I sommer på Oase delte Eivind Arnevåg tanken om å starte “Bønnehus” sammen med Oppsal menighet i Søndre Skøyen kapell, som en respons på budskapet fra Godwin.

I flere land og verdensdeler drives det nå “Local house of prayer” og denne inspirasjonen fra Wales har ført til at vi denne høsten har hatt bønnedager hver mandag fra 20.august med følgende ramme: Kapellet er åpent fra kl.09-21 hver mandag, med tidebønner kl.10.00, kl.13.00 og kl.19.00 og åpen lunsj kl.11.30.

Hver samling har en “retratlignende” ramme med lovsangsstund og åpenhet for at de som er der kan dele og øve på at sine nådegaver kommer i funksjon.  Vi velsigner hverandre i 3-er grupper på nesten alle samlingene og det har vært fantastisk å høre og se alt det Gud berører den enkelte med.   Det er alltid mulighet for forbønn etter alle tre tidebønnene, og vi ser fruktene av hva som skjer når vi har begynt å velsigne hverandre i Jesu navn.

I 2018 har også Jan Tore Anthonisen, vår frivillige medarbeider, samet menighetene og lederne fra ulike menigheter og fellesskap i Aurskog og Høland og har månedlig samlinger tirsdag kveld på Bjørkelangen Bedehus.  Det er en annen type “bønnehus” men med samme kjerne ut i fra hva Jesus ba om i Joh.17: “At de alle skal være ett, for at folk skal komme til tro”.

Eivind Arnevåg hadde temadag i Stavanger (se bildet) for diakoner og andre ansatte og interesserte i Den norske kirke med tema: «Starte og drive Bønnehus» etter inspirasjon fra Roy Godwin og hans nylige turne i 10 byer i Norge.

Det ble en flott stund med smak av tidebønn og jeg delte erfaringer fra Søndre Skøyen kapell denne høsten med et semester med «Bønnehus»-drift. Det skjer mye spennende som spirer opp nå i Stavanger og i landet vårt. Det er tid for å stå sammen, komme sammen på en fornyet måte i bønnefellesskap på tvers av menigheter og meninger, så at Jesus bønn bli bønnhørt: «At dere all skal være ett, så folk skal komme til tro» (Joh.17.)

Hvordan starte og drive Bønnehus vil være et tema fremover, og Oase vil være en plogspiss og oppmuntrer til å danne nye lokale “Bønnehus”.

Vi vil også være med å delta på det som skjer fremover når Roy Godwin kommer tilbake til Norge på følgende steder og datoer i Norge i 2019:

9-14.juli            SommerOase i Fredrikstad.

9-13.januar     Bønn for Oslo. – Filadelfiakirken  – Se mer her

29-31.mars     Tønsberg frikirke som lokal arrangør – Se mer her

5-7.april            Levanger bønnesenter som lokal arrangør – Se mer her

Del artikkelen:
Facebook
Email
Twitter

Følg oss

Meld deg på nyhetsbrev