fbpx

Harald Høidahl fra Fredrikstad leder lovsangen på Oase 2016

Harald Høidahl skal med teamet sitt lede lovsangen på Oase 2016. Fredrikstadmannen ledet lovsangen i mange år på Livets Ords store konferanser og på Winter Celebration i 2012 på Oslo Convention Centre for God TV.

Harald Høidahl skal med teamet sitt lede lovsangen på Oase 2016. Fredrikstadmannen ledet lovsangen i mange år på Livets Ords store konferanser og på Winter Celebration i 2012 på Oslo Convention Centre for God TV. Harald er musiker, produsent og lovsangsleder.  Han bor med familien i Fredrikstad ikke langt unna Kongstenhallen. Vi gleder oss, – dette blir himmelsk!

Tidligere har han vært innom på Oase, og han har deltatt i lovsangen på både Oase og BoJoKo. Han var også med som deltaker med barna sine flere år i Fredrikstad. Harald vil gjerne fortelle om hva han synes er viktig i lovsang.

– Det kan være vanskelig å svare teoretisk på det, for lovsang er for meg et hjertespråk med mye følelser knyttet til det. Jeg tenker umiddelbart på når jeg lovsynger og tekstene og melodiene griper hjertet. Når hele meg blir «fanget» i lovsangen og jeg forsvinner, mens Gud blir stor. Og ikke minst, når jeg lovsynger sammen med andre. Når hele kirken synger sammen, med én stemme, og vi samles i lovsangen. Det er utrolig vakkert, sier han.

Harald tror det blir en utfordring å lede lovsang på Oase, siden folk kommer fra hele Norge, med forskjellig baggasje og ulike referanser. Hva tenker du rundt bruk av nye lovsanger? Han ler litt. – Jeg har begynt å bli en gammel mann. Nei, men jeg synes det er fint med nye sanger. Av praktiske hensyn er det lurt å ikke introdusere altfor mye nytt. Så jeg introduserer vanligvis en eller to nye sanger når jeg leder lovsang. Det er viktig å ha sanger som folk kan. Godt og gammelt, og litt nytt, sier Harald. Et annet tema gjelder norsk- og engelsk språk.

Når hele kirken synger sammen, med én stemme, og vi samles i lovsangen. Det er utrolig vakkert.

– Jeg bruker engelske sanger, men begrenser det. I hverdagen snakker jeg jo norsk med mine nærmeste hjemme, så hjertespråket mitt er norsk.

Det er første gang du er lovsangsleder på Oase. Hva er forventningene dine til sommer-konferansen?

– Jeg gleder meg veldig!  Jeg kjenner til noen av talerne – Peter Hallforf, for eksempel. Det blir fint å høre ham. Ellers er det bra å komme sammen fra så mange forskjellige kirker og sammenhenger. Oase blir et høydepunkt, sier Harald.

Del artikkelen:
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Følg oss

Meld deg på nyhetsbrev

Hvorfor delta
på Oase?