fbpx

Juleandakt fra Oase

"Jula på kjerringa” og mye av vårt fokus går plutselig innover til hjemmet vårt - de nærmeste folka våre - juleforberedelser, få opp lysene, bakt det en pleier å bake, hvem skal en gi gave til og hvor mye? 

Med denne juleandakten ønsker vi alle Oase-venner en riktig god jul.  Noen kjenner på “burder” og “må få gjort det bra for alle i jula”, og andre kjenner seg enda mer ensom – enda mer utenfor. Det mørket en har kjent litt på i høst blir kanskje enda mørkere, selv med alle lysene som tennes.

Det er der Gud kommer med et lys fra himmelen – ned til oss her nede. Og det er det vi vil ha fokus på og spre i våre nabolag og arbeidsplasser.

Gud er her! Alltid – alle steder!

Jeg tenker ofte på disiplene og de årene de hadde sammen med Jesus. Det må ha vært litt av en opplevelse. De fikk gå der konkret og fysisk sammen med Han. De fulgte Han der Han gikk. Stoppet opp når Han stoppet opp. Når ting skjedde underveis så spurte de Han: Hva skjer nå Jesus ? Hva skal vi gjøre nå ? Hva har du tenkt ?

Når det etterhvert går opp for disiplene at Jesus skal forlate dem blir de fortvilet. Men Han sier: Det er bra for dere at jeg drar. I Joh 14 snakker Jesus til disiplene om dette. På ulike måter prøver Han å få dem til å forstå at det er bra at Han drar til sin Far.

Når Jesus gikk sammen med disiplene på jorden var Han begrenset til dem Han gikk sammen og der Han fysisk gikk. Nå er Han ikke begrenset av det! Han sendte Den Hellige Ånd – som skal lære oss alt og minne oss om alt Jesus har sagt.Hans ord til oss er at Han er med oss alltid – alle steder – i alle relasjoner og i alt vi møter!

Han gav dem og oss en avskjedsgave (eller mer en “på gjensyn” gave) nemlig FRED. (Joh 14, 27) Den freden som ingen i verden kan gi oss. Derfor skal vi ikke være urolige og redde.

Vi ber om et nytt år der denne sannheten blir enda mer forankret i oss, og vi ber om at dette lyset av håp og trygghet skal spre seg ut fra oss og våre menigheter til menneskene rundt oss der vi bor.

Mette Ellinor Boye

Styreleder OASE

Del artikkelen:
Facebook
Email
Twitter

Følg oss

Meld deg på nyhetsbrev