Oase 2021

DAGER
TIMER
MINUTTER
SEKUNDER

Vi gleder oss til å møtes igjen

Påmeldingen har startet

Velkommen

Det er med glede og forventning vi inviterer til Oase 2021 i Fredrikstad. Titusener av kristne har fått et fornyet trosliv på våre sommerstevner siden det første Oase i 1980.

Vi vet enda ikke helt hvordan sommeren blir eller hvor mange vi får lov til å samle i Fredrikstad i år. Vi antar vi vil vite mer om reglene for i sommer i midten av mai. 

Det vi vet er at vi vil samles til en uke med Den Hellige Ånd i sentrum, hvor du kan bli fylt av Ånden og oppleve et sommerstevne med deltakere fra hele landet, fra alle generasjoner og på tvers av menigheter.

Det blir program for alle aldre og vi gleder oss til å gi dere den gode stevne-opplevelsen, selv om innpakningen og formen må bli litt annerledes i år. 

Vi håper dere gleder dere like mye som oss til å endelig kunne samles igjen i Fredrikstad 13.-18. juli. Velkommen!

Eivind Arnevåg

Daglig leder Oase

Samarbeidspartnere

Talere VOKSNE

Eivind Arnevåg

Eivind Arnevåg er daglig leder i Oase. Mange vil kjenne Eivind Arnevåg som en dyktig målscorer for både Vålerenga og Lillestrøm i Eliteserien, eller KFUM – leder. Han reiser mye rundt i Norge for å forkynne og har startet bønnehus i Søndre Skøyen kapell hver mandag.

Han har vært en del av Oase i mange år og satt i lederskapet også på 1990-tallet. Han fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid med KFUM-Kameratene, Oslo.

Eivind Arnevåg

Daglig leder Oase

Sebastian Stakset

Sebastian har en sterk og underfull livshistorie. 

Fra tidligere er Sebastian Stakset mest kjent i Sverige som gansterrapper og frontfigur i hiphopgruppen Kartellen. Han promoterte da en destruktiv og kriminell livsstil, og han oppnådde stor suksess og ikon-status i mange miljøer. Men til tross for suksessen så opplevde han at han var fanget i et dypt og fortærende mørke, og at hat, selvforakt og misbruk drev ham stadig framover mot ødeleggelse og død.

Etter flere gripende møter med Guds kjærlighet ble han i 2016 radikalt omvendt. I dag står han i en mektig tjeneste for Gud. 

Sebastian Stakset

Forkynner

Bruce Collins

Bruce Collins har vært taler på Oase flere ganger, og vi er glade for at han igjen ønsker å komme til SommerOase.  Bruce er rikt utrustet som forkynner, og er opptatt av at kirkeledere og kirkens medlemmer skal få tak i Guds rikes gaver og kraft ved Den Hellige Ånd. Mange vil anerkjenne hans åndsinspirerte undervisning om å utruste den enkelte, slik at nådegavene kommer i funksjon i menighetene. 

Han flyttet til Wales i 2007 og er aktivt med i New Wines aktiviteter i Wales, men tjenestegjorde i England i menigheten i Harrow i London fra 1990-2003. Bruce er opprinnelig fra Sør-Afrika.

BRUCE COLLINS

Forkynner

Richard Fothergill

Richard Fothergill er Founding Director av Filling Station network. De arrangerer månedlige «celebration-møter» på over 120 steder i England, ofte på mindre steder utenfor de store byene. Ut av dette har det kommet menigheter som har  vokst i dybde og antall. The Filling Station tilbyr møter med talere og lærere av høy kvalitet, med lovsang og forbønnstjeneste. Møtene kan sammenlignes litt med våre «Oase der du bor»-møter.

Richard er en mye brukt taler hos New Wine i England, som Oase har hatt samarbeid med i mange år.  Richard er opptatt av den profetiske gaven, helbredelser, og om Åndens utrustning hos den enkelte.

Richard Fothergill

Grunlegger Filling Station network

Mette Ellinor Boye

Mette Ellinor Boye er en engasjert og Jesussentrert dame som ønsker å gi videre det hun har erfart med Gud. Mette har vært med i Oase-bevegelsen lenge og var med i lederskapet i flere år. Mette har mange engasjement og er med i Alpha Nasjonalt, Teleios og Agenda 1.

Hun er bosatt på Jørpeland og jobber som diakonimedarbeider i Strand Kyrkjeleg Fellesråd. Fokuset er på tverrkirkelige tjenestegrupper og følger opp ledere av disse. Mette tar nå master i diakoni med fokus på frivillige medarbeider, hun er opptatt av at folk finner sin plass hos Gud og i tjeneste – og fyller den. Mette er mye brukt som forkynner og veileder rundt i Norge.

Mette Ellinor Boye

Styreleder Oase

Trond Løberg

Trond Løberg har vært med i Oase i mange, mange år – blant annet som leder i lederskapet.

De senere år har han særlig vært engasjert i Oases arbeid i India. Trond Løberg er Sogneprest i
Mortensrud kirke og har tidligere vært prest i Storsalen.

Trond Løberg

Nestleder Oase

Inga-Birgithe Sætre Knutsen

Inga-Birgithe Sætre Knutsen er med i Lederskapet i Oase.  Hun er lidenskapelig opptatt av at mennesker skal vokse i relasjon og nærhet til den Hellige Ånd, og at Gud skal vekke opp sitt folk – til omvendelse og tilbake på kne. 

Til vanlig jobber Inga på Bildøy Bibelskole, er gift med Per Kristian som hun også har 3 barn sammen med.  De bor på Sotra utenfor Bergen.

Inga-Birgithe Sætre Knudsen

Lederskapet Oase

lOVSANG Voksne

Ole Martin Garnes Reigstad

Ole Martin Garnes Reigstad vokste opp med å være på Oase om sommeren, familien Reigstad hadde lovsangen på Oase i mange år. Han er nå er leder for Acta Lovsang og er en av de faste lovsangslederne i IMI-kirken i Stavanger. Ved siden tar han teologisk utdanning på VID – i ekspressfart.

Han har også jobbet som vikarlærer på barneskole, som miljøarbeider i hjemmetjenesten og hatt vikariat som leder for lovsangstjenesten i IMI-kirken.

Ole Martin Garnes Reigstad

Fra IMI-KIRKEN STAVANGER

Anita Gjerlaug

Anita Gjerlaug ledet lovsang i 2019, og vi er veldig glade for at hun kommer tilbake i år. Hun har ledet mye i lovsang og jobbet som sanger/artist i 20 år. Hun var blant annet med i Oslo Gospel Choir. Hun har vært en del av Oase i mange år, særlig på TenOase, men de senere år også på VoksenOase som forkynner og med lovsang. Til daglig jobber hun i KRIK.

Hun og mannen Lars Christian, har startet menigheten IMI-kirken Kollektivet i Oslo. Anita har ledet mye i lovsang og jobbet som sanger/artist i 20 år. Hun var blant annet med i Oslo Gospel Choir.

Anita gjerlaug

FRA IMI-KIRKEN KOLLEKTIVET

Anette Mortensen

Anette Mortensen skal lede lovsang på flere møter med mannen Arild på tangenter og et band vi allerede er kjent med gjennom flere stevner. Hun har vært med i Harald Høidahls team i mange år og har også ledet lovsangen på noen gudstjenester. 

Hun og mannen har ledet lovsang i Råde Frikirke i mange år og har mange andre oppsetninger med seg i en etter hvert lang karriere. Hun er til daglig inspektør ved Olavsborg kristne grunnskole i Sarpsborg.

Anette Mortensen

Fra Råde Frikirke

Konserter

Vi inviterer til konserter hver dag i Fredrikstad Domkirke. Billetter legges snart ut for salg! Det er mulig å kjøpe billett bare for konserter, men Oase-deltakere får redusert pris. 

David André Østby

David André Østby er lovsangsleder og pastor i Filadelfia Oslo. Han har vært på Oase flere ganger tidligere, men nå er det lenge siden sist og vi gleder oss til lovsangskonsert.

Han har skrevet en rekke høyt elskede lovsanger. For eksempel: Gi meg Jesus, Strømmer av Nåde, Graven er Tom og All Because Of You. Han slapp i påsken sitt sjette soloalbum, albumet “Hymner” inneholder 9 sanger, blant annet singlene Du sier og Tilgitt.

David andrÈ østby

Garness

Garness består av tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fra Frekhaug utenfor Bergen. Jentene som hver eneste sommer i oppveksten dro på Oase og var med i foreldrenes lovsangsteam (Familien Reigstad), kommer nå tilbake for å holde konsert i Fredrikstad domkirke. 

De har siden sist rukket å bli blant landets mest kjente kristne artister, med flere plateutgivelser og har hatt turne i hele landet med sine sanger. De vil blant annet fremføre sanger fra deres siste album, Canyons and Mountaintops. Publikum vil også få høre noen smakebiter fra påskekonserten «Gåten om korset» og kjente salmer.

garness

Solveig Leithaug

Mange nordmenn synes Solveig Leithaug (54) alltid har vært her. Kanskje fordi hun allerede som 18-åring debuterte med plata Askepott. Fleire tiår før jenter med eminent gitarspill og egenkomponerte låter dominerte popverdenen var hun der, artisten fra en av Nordhordlands mest musikalske familier.

Siden 1985 har det blitt elleve norske og sju engelske album, og musikalske oppdrag over hele verden i tjue land. De siste 20 årene har Solveig Leithaug vært bosatt i USA. Hun har blitt tatt varmt imot i sitt andre hjemland og har mottatt flere utmerkelser, blant annet den prestisjefylte Dove Awards.

SOLVEIG LEITHAUG

Filadelfia Lovsang

Filadelfia Lovsang er sang- og musikkarbeidet til Filadelfia Kristiansand. Sang og musikk har vært en viktig del av vår menighet helt siden oppstarten i 1919. Sjanger og uttrykk har endret seg med tiden, men hjertet bak har vært det samme i 100 år; å gi Gud ære, fortelle det gode budskapet om Jesus og skape rom for tilbedelse i Hans nærvær. Deres siste album «Immanuel» finner du der du strømmer musikk.

Filadelfia Kristiansand er en pinsemenighet i Kristiansand og er den nest største pinsemenigheten i Norge. Menigheten hadde sine første samlinger i 1919.

Filadelfia Kristiansand Lovsang

Ole Børud

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp på NRK i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. Nå ventes nye singler denne våren og nytt album til høsten.

Som andre- generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv (Arnold B. Family), har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben

oLE bØRUD

Vi gleder oss til å samles igjen..

På Oase kommer vi sammen på tvers av alder, bosted og menigheter. Vi har program for voksne, tenåringer og barna.  Kongstenhallen har vakre Gamlebyen og et utebad som nærmeste nabo.

PROGRAM VOKSNE

Siden situasjonen er fortsatt usikker, planlegger vi forskjellige alternativer. Programmet blir derfor klart når vi vet om hva reglene blir i sommer. 

 • Tirsdag 13.juli
 • Onsdag 14.juli
 • Torsdag 15.juli
 • Fredag 16.juli
 • Lørdag 17.juli
 • Søndag 13.juli

Program kommer snart. 

Program kommer snart. 

Program kommer snart. 

Program kommer snart. 

Program kommer snart. 

Program kommer snart. 

barn og tenåringer

Tenoase

13-19 år

Vi gleder oss masse til TenOase 2021! Og vi gleder oss til å treffe deg. Ta gjerne med en venn.

BOJOKO

0-12 ÅR

Velkommen alle barn. Barna har eget opplegg, med samlinger og gruppeaktiviter.

PRAKTISK INFO

OVERNATTING

Stedene under har vi avtale med og er anbefalt sted for overnatting. Vi gjør oppmerksom på at Fredrikstad er en populær sommerby og det anbefales å gjøre bestillingen så tidlig som mulig. Det er mulig å avbestille alle stedene vi har avtale med. 

Oase camping

Oase setter opp en camping i ummiddelbar nærhet til hallen. Kongsten camping ligger så og si vegg i vegg med hallen, Gudeberg ligger ca 6-7 min unna i gangavstand.

SE PRISER

CAMPING

Camping bestilles når påmeldingen åpner 1.mars. 

Pris overnatting for hele uken:
Kongsten campingvogn/bobil med fortelt 1900 kr
Kongsten campingvogn/bobil uten fortelt 1700 kr
Gudeberg campingvogn/bobil med fortelt 1800 kr
Gudeberg campingvogn/bobil uten fortelt 1700 kr
Telt fra 600 kr

Alle enheter har strøm. Dusj/wc i hallen for Kongsten og ved Gudeberg skole for Gudeberg.

Vi har voksne uten barn camping på Gudeberg camping. Meld deg på med camping og du får et kryss for å overnatting på denne campingen delen.

Haugetun Folkehøyskole

Haugetun Folkehøyskole ligger på Rolvsøy i Fredrikstad kommune, og tilbyr overnatting og frokost til Oase-deltakere. Det er ca 15.min med bil til Kongstenhallen. Buss i nærheten og det bor bare Oase-deltakere der så mulig å sitte på. 

SE PRISER

HAUGETUN FOLKEHØYSKOLE

Tilbudet til Oase-deltakere er som følger:

Dobbeltrom u/dusj og wc kr. 1.625,- pr person for perioden tirsdag – søndag inkl. frokost. ( kr.325 pr person pr natt)

Dobbeltrom m/dusj og wc kr. 2.135.- pr person for perioden tirsdag – søndag inkl. frokost. ( kr 427,- pr person pr natt)

Enkeltrom u/dusj og wc kr. 2.700,- pr person for perioden tirsdag – søndag inkl. frokost. ( kr 540,- pr person pr natt)

Enkeltrom m/dusj og wc kr. 3.300,- pr person for perioden tirsdag – søndag inkl. frokost. ( kr 660,- pr person pr natt.)

Det er dyner og puter på alle rom. Sengetøy injkl. håndklær kan leies for kr. 125,- pr.sett.

Skolen har elevkjøkken som står til disposisjon for oasedeltagerne.
Det er også tv-stue med biljard og bordtennis som kan benyttes.

Det er gratis wifi i alle rom

For bestilling ring: 69 36 27 20 eller mail utleie@haugetun.no

Scandic hotell

På Scandic City bor du i hjertet av Fredrikstad, nær tog- og busstasjonen. Hotellet ligger plassert midt i sentrum. Kort vei til Kongsthenhallen, ferje til Gamlebyen ca 2 min unna. 

SE PRISER

SCANDIC HOTELL

Priser:

Standard enkeltrom pr.døgn kr 985.-
Standard dobbeltrom pr.døgn 1135 kr.-
Superior enkeltrom pr.døgn kr. 1085.-
Superior dobbeltrom pr.døgn kr. 1235.-
3 sengsrom pr.døgn kr. 1525.-

Bestilling:
Bestilling må gjøres på mail til perole.eliassen@scandichotels.com eller 95 87 91 66 mellom 08.00-16.00

Rommene kan avbestilles frem til ankomstdato. 

Det er kort vei til ferjene i Fredrikstad som tar deg til Gamlebyen:

1. Du kan ta sentrumsferjen som du tar fra brygga like ved hotellene (et par minutter å gå fra Scandic). Den går hver halvtime og bruker 8 minutter på overfarten til Gamlebyen
2. Du kan ta ferjen fra Cicignon (5-10 min å gå fra Scandic). Den kjører som regel kontinuerlig eller hvert 15 min. Den bruker et par minutter på overfarten.

Fergene er gratis og går hele døgnet. Det tar 5-10 min å gå fra fergeleiet i Gamlebyen til Kongstenhallen.

Quality hotell

Quality Hotel Fredrikstad ligger i sentrum av Fredrikstad med gangavstand til sentralbanestasjonen og den sjarmerende gågaten. Kort vei til Kongsthenhallen, ferje til Gamlebyen ca 2 min unna. 

SE PRISER

Quality hotell

Priser for Oase-deltakere:
Enkeltrom kr. 1190,-
Dobbeltrom kr. 1290,-
Trippeltrom kr. 1540,-

Prisene gjelder til 01.06.21, etter det gjelder ordinære priser. 

For bestilling:
Må bookes via q.fredrikstad@choice.no eller tlf. 69393000.
Bookingcode: OASE21

Rommene kan avbestilles frem til ankomstdato. 

Det er kort vei til ferjene i Fredrikstad som tar deg til Gamlebyen:

1. Du kan ta sentrumsferjen som du tar fra brygga like ved hotellene (et par minutter å gå fra Quality). Den går hver halvtime og bruker 8 minutter på overfarten til Gamlebyen
2. Du kan ta ferjen fra Cicignon (5-10 min å gå fra Quality). Den kjører som regel kontinuerlig eller hvert 15 min. Den bruker et par minutter på overfarten.

Fergene er gratis og går hele døgnet. Det tar 5-10 min å gå fra fergeleiet i Gamlebyen til Kongstenhallen.

Stenbekk

Stenbekk Misjonssenter

Stenbekk Misjonssenter tilbyr overnatting for Oase-deltakere. Stenbekk ligger i et rolig idyllisk område. 3km fra E6, 20 minutters kjøring fra Kongstenhallen.

SE PRISER

CAMPING

Alle bad er nyoppusset og har hotellstandard. Rommene er utstyrt med køyesenger, bord og stoler. Fine fellesrom som salonger, tv stuer, peisestue og aktivitetsrom. Ute er det fine omgivelser for avslappning og lek. På området finner dere kanoer, fotballbane, beachvolleyballbane og hinderløype til fri disposisjon.

De har 25 rom med 1-4 senger, alle rom har flotte bad. WIFI er tilgjengelig med god kapasitet på alle rom og fellesarealer.

Det tilbys frokost for de som ønsker det, men det er også et flott nytt kjøkken tilgengelig, godt utstyrt for de som ønsker å lage frokost selv.

Priser:
Enkeltrom (3 stk) kr 560,- pr døgn
Andre rom (22 stk) 825,- pr døgn. Prisen er den samme uansett antall innenfor 1-4 person.

Så med andre ord bra tilbud for familier! Dere betaler bare for 1 rom for inntil 4 personer.

Leie av sengetøy: Kr 100,
Frokost: Kr 100,-

Bestilling

For bestilling ta kontakt med oss på telefon 40 40 53 54 eller epost: stenbekk@nms.no, se også mer informasjon her.

Priser

Grupperabatt fra 3 personer = 10 % rabatt
Grupperabatt fra 7 personer = 20 % rabatt
Grupperabatt fra 14 personer = 30 % rabatt

Skulle det skje at myndighetene igjen må stramme inn i sommer og vi blir nødt til å avlyse stevnet får dere naturligvis refundert hele billettprisen. Det er også mulig å melde seg av inntil 2 uker før stevnet.

Voksne

Fra 20 år
kr1300
kr 1100
før 17.mai
 • Inngang til alle møter hele uken
 • Fra og med 17.mai: 1300 kr
før 17.mai

Tenåringer

13-19 år
kr1000
kr 900
før 17.mai
 • Inngang til TenOase hele uken
 • Fra og med 17.mai : 1000 kr
før 17.mai

BARN 4-12 ÅR

13-19 år
kr650
kr 550
før 17.mai
 • Inngang til alle møter hele uken
 • Fra og med 17.mai: 650 kr
før 17.mai

INFORMASJON

Kongstenhallen

Kongstenanlegget er et idrettsanlegg i Fredrikstad anlagt nordvest for Kongsten Fort. Området hadde ligget brakk i årtier og hadde vært benyttet til stevner, tivoli, utstillinger og som militært øvingsfelt. I begynnelsen av 1970-årene ble området bygget ut i regi av Fredrikstad kommune som et idretts- og rekreasjonsområde for allmennheten. Kongsten Fort er blant Fredrikstads mange unike kulturminner, og er en del av Fredrikstad festning – Gamlebyen.

Gamlebyen

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og ligger rett ved Kongstenhallen. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

Kongsten utebad

Fra Kongsten er det en fantastisk utsikt over byen og distriktet. Kongsten Friluftsbad ligger rett ved hallen og Oase-deltakere får kjøpe ukespass til svært redusert pris så de kan gå å bade så mye man ønsker hele uken.

Siden situasjonen i år er usikker vil ikke tilby annet enn deltakelse på hele stevnet i starten. Vi oppdaterer dette når vi vet mer om hvordan sommeren blir.

Oase har tilbud om felles bespisning for alle deltakere.

I år vil vil vi ikke servere felles frokost, men det vil være et frokost tilbud i restaurant teltet. Det er også butikker i nærheten. 

Priser:

Lunch/middag
Voksne og tenåringer: 1000 kr – Barn: 800 kr
Matpass middag
Voksne og tenåringer: 700 kr Barn: 500 kr

Meny:

Tirsdag middag
Snitzel m/ urtepotter, salat og sjampinjongsaus.
Onsdag lunch
Kald pastasalat med ost, skinke, grønnsaker og focaccia
Onsdag middag
Oksekarbonader med ertestuing, løksaus og poteter.
Torsdag lunch
Kyllinglår med salat og ris.
Torsdag middag
Laksefilet med agurksalat, rekesaus og poteter.
Fredag lunch
Lasagne med focaccia.
Fredag middag
Røkt svinekam med surkål og poteter
Lørdag lunch
Nudler m/ kylling og wokgrønnsaker.
Lørdag middag
Grill med marinert svinenakke, hamburger, pølser og salatbufet

 

Vi tilbyr også mat for de med gluten/laktose og de som er vegetarianer. Dette bestilles i påmeldingen.

Oase ønsker at alle som ønsker å delta på Oase skal ha mulighet til dette. Dersom du er usikker på om du kan delta på grunn av matallergi, funksjonshemming eller av andre praktiske årsaker, ønsker vi at du tar kontakt på oase@oase.no innen 1. juli. Du kan også benytte skjema under. 

Vi har også mulighet til å tilby reduserte priser ved vanskelig økonomi.  Ta kontakt med oss på oase@oase.no så skal vi prøve å finne løsninger. Det er også mulig å få hele stevnet gratis ved å jobbe frivllig. 

Da vil vi kunne svare spørsmål og eventuelt planlegge tilrettelegging for at du skal kunne komme på Oase. Vi har dessverre ikke kapasitet til å stille med ledsager, men din ledsager/assistent kan etter avtale få ukespass gratis.

Registrering vil foregå i inngangspartiet til Kongstenhallen tirsdag 13.juli fra kl 12-19. Den har også åpent mellom kl 21-22 samme kveld.

Kommer du til stevnet en av de andre dagene, skal du ved ankomst registrere deg eller kjøpe billett i informasjonsskranken på samme sted i Kongstenhallen.

Her kan du også stille spørsmål og kjøpe billetter. Både enkeltmøtebilletter, dagspass, konserter og billeter til badeland.

Bil
Dersom du kommer fra Oslo med bil følger du E6 sørover forbi Moss og Rygge. Når du kommer til Råde tar du av til høyre og følger riksvei 110. Fra Råde er det skiltet hele veien inn til Fredrikstad. Turen fra Oslo til Fredrikstad tar en drøy time i normalt tempo. Kommer du fra Sør- eller Vestlandet og kjører E18, er det raskere å benytte Bastøfergen mellom Horten og Moss. Fra Moss er det bare å følge E6 sørover til Råde og følge ruten over.

Tog
Tog er kanskje den enkleste måten å komme seg til vakre Fredrikstad via Oslo. Fra Oslo S går det tog stort sett hver time også om sommeren. Reisen tar 1 time og 8 minutter.

Buss
Fredrikstad kan nås med buss, og det finnes flere ekspressbusser. Turen tar 1 time og 20 minutter. Det går også flybuss direkte fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Fredrikstad.

Fredrikstad

Som den største byen i Østfold og Nord-Europas best bevarte festningsby, byr Fredrikstad på en herlig miks av kultur, historie og skikkelig idyll. I koselige Fredrikstad kan du rusle langs brosteinsgatene i gamlebyen, besøke spennende museer og gi sansene et påfyll i et av de mange galleriene. Og ikke langt unna venter skjærgårdsdrømmen Hvaler, med hundrevis av store og små øyer.

SPØRSMÅL?