Tall Ships Races arrangeres samtidig med Oase

11-14.juli 2019 er Fredrikstad vertskap for verdens største regatta for seilskuter og det skjer i samme uke som Oase. Ca. 2500 unge seilere mellom 15 og 25 år deltar på over 75 av verdens største skuter fra 25 land.
Device Slider

Regattaen og arrangementet The Tall Ships Races eies av Sail Training International, og har som hovedmål å øke internasjonal forbrødring og forståelse mellom ungdom. Prosjektet involverer ungdom fra alle verdenshjørner, som i et fellesskap på tvers av nasjonalitet, kultur og religion, får utfordre seg selv og andre med havet og seiling som læringsarena. Dette arbeidet ledet til at organisasjonen Sail Training INternational i 2007 ble nominert til Nobel fredspris. Kommunen har hvert år siden 2005 samarbeidet med Rotary om å sende unge medseilere til Tall Ships Races verden over.

Oase-deltakere kan fra torsdag beskue seilskutene i havnen og det vil være mye skjer og mye folk i havnen. Det mest relevante for Oase-deltakere:

Maritim opplevelsespark

På Isegran blir den opplevelsespark med aktiviteter og opplevelser spesielt rettet mot familier.

Håpets katedral

Den Norske kirke er ansvarlig for å lage en katedral fra havets søppel. Her skal det være en scene på en lekter, med forskjellige innslag. Oase bidrar her fredag ca kl 13 med Egil Svartdahl og Samuel Ljungblahd.

Fyrverkeri lørdag kveld

Lørdag kveld etter kveldsmøte blir det fyrverkeri som kan beskues fra Konsten fort eller Gamlebyen.

Lik denne artikkelen

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

SommerOase 2020

Oase 2020 arrangeres 7-12. juli i Fredrikstad. På Oase kommer vi sammen på tvers av alder, bosted og menigheter. Vi har program for voksne, tenåringer og barna. 

Siste saker

Følg oss

Scroll to Top