fbpx

Oase 2023 blir i Fredrikstad, 11-16.juli (uke 28)

Det er en glede å kunne fortelle at vi i dag har fått bekreftet dato for Oase 2023. Vi holder oss til Fredrikstad og i samnme uke som tidligere (uke 28). Vi vil også i løpet av høsten jobbe sammen med Fredrikstad kommune for å lage en 3-årig intensjonsavtale.

Det var usikkert når vi kunne få holde stevne neste år fordi Fredrikstad skal arrangerere Talls Ships race i samme uke som vi holder vårt stevne. Nå ble det bestemt at de ikke trenger våre lokaler til dette, så vi kan ha stevnet i vår normale uke.

Oase har arrangert vårt sommerstevne i Fredrikstad siden 2016, bare avbrutt av 2020 hvor vi måtte avlyse. Tidligere varierte vi mer fra år til år hvor vi skulle holde stevne.

Hvorfor arrangerer vi stevne i Fredrikstad hvert år nå?

«Vi er veldig glade for at det løste seg med dato og at vi kan ha samme dato og sted som vi er vant til. Det er mange grunner til at vi har blitt så glade i Fredrikstad som Oase by», sier Eivind Arnevåg, daglig leder i Oase. «Det viktigste er anlegget gjør at vi får plass til voksne, tenåringer og barn på samme sted. Samtidig kan nesten 1500 – 2000 mennesker bo i umiddelbar nærhet til hallen på camping, skole og motellet ved siden av.» Disse fasilitetene er det ikke mange steder i Norge som har, vi har vært på befaring flere steder.

Det er heller ikke langt til hotellene i byen og vi har Haugetun Folkgehøgskole og Stenbekk Misjonnsenter 15 min unna med bil. Fredrikstad ligger også slikt til at mange kan komme på dagsbesøk.

Det er også viktig for Oase at vi er i en sommerby hvor man kan nyte sommeren ved siden av møtene. Kongstenhallen har utebadet vegg i vegg og det er mange badeplasser en liten kjøretur unna. Det er også flotte naturområder på Hvaler og andre steder.

Så har vi også hyggelige Gamlebyen rett ved siden av som er en turist attraksjon i seg selv, med mange koslige cafer, butikker og restauranter. 

Det er jo også betydelig enklere å arrangere noe på samme sted enn å variere hvert år som vi gjorde før. Vi er så heldig og ha mange trofaste frivillige som etterhvert kjenner anlegget godt.

Vi vil derfor i løpet av høsten jobbe sammen med Fredrikstad kommune for å bli enige om en 3-årig intensjonsavtale.

Neste år blir det altså Tall ships race samtidig som Oase. Tall Ships Races er en internasjonal seilregatta for store seilskip. Løpene har til hensikt å stimulere til internasjonalt vennskap og seilopplæring for ungdom. Løpene blir arrangert årlig mellom ulike byer i Europa og består av to konkurranseseilaser og en vennskapelig seilas – Cruise in Company. For at skip skal kunne delta må minst halvparten av mannskapet være mellom 15 og 25 år.

Fredrikstad vil altså være vertby neste år. 

Så det blir mange flotte seilbåter å se og aktiviter rundt i byen – også mulig det kan bli felles akviter med Oase.

Del artikkelen:
Facebook
Email
Twitter

Følg oss

Meld deg på nyhetsbrev